Печена тиква с ориз и плодове
Печена тиква с ориз и плодове
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: десерт
Сезон: зима
Кулинар: lubagrancharova
време
70 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Вземете тиква цигулка и срежете кухата част. Махнете семките.

2

Сварете ориза първо с 1 чаша вода и щипка сол, след това добавете и прясното мляко и половината захар.

3

Оставете ориза на съвсем слаб огън, докато набъбне и попие млякото. Нарежете кайсиите на дребно, добавете орехите и стафидите. Смесете с ориза. Изсипете останалата захар в тиквата.

4

Отгоре сложете ориза. Направете капаче от плътната част на тиквата и сложете да се пече. 

5

Изпечената тиква оставете да изстине и нарежете като торта.

Подобни рецепти
Любопитно