Печен боб с бекон
Печен боб с бекон
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Накиснете боба във вода за няколко часа или за през нощта. Сварете го в същата вода до омекване отцедете и запазете водата.  

2

Загрейте фурната на 165 С. Сложете боба в тава или касерола по следния начин – боба, отгоре парчета бекон и лук, трябва да го покрият.  

3

В тиган смесете меда, подправките, горчицата, пюрето и захарта. Оставете да кипне. Полейте боба с този сос. Добавете малко от водата, колкото да покрие ястието. Сложете алуминиево фолио.  

4

Печете за 3-4 часа в загрятата фурна, или до пълното омекване на боба. По средта на печене може да се наложи да добавите още от водата от варенето на боба, за да стабе сухо.  

Подобни рецепти
Любопитно