Патладжани, пълнени с кайма
Патладжани, пълнени с кайма
Източник: youtube.com
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Срежете патладжаните по дължина и с лъжичка идълбайте вътрешността. 

2

В тиган загрейте зехтина и прибавете вътрешността на патладжаните, нарязана на ситно, заедно с лука и чесъна, също нарязани на ситно. 

3

После прибавете каймата, овкусете със сол и пипер и гответе около 5 минути. 

4

Подредете патладжаните в тава, застлана с хартия за печене. Напълнете ги с каймата и отгоре разпределете доматите от консерва. 

5

Слжоете във фурната на 200 С за 15 минути, после извадете, наръсете чедъра и допечете за още 5 минути. 

6

Преди сервиране наръсете с пресен лук. 

Подобни рецепти
Любопитно