Патешко мегре
Патешко мегре
Източник: lubka grancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubka grancharova
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Измивате и подсушавате добре два броя патешки гърди. Овкусявате със сол и черен пипер.

2

Откъм кожата прорязвате на ромбоиди и слагате в силно сгорещен тиган от същата страна.

3

Запържвате за около 5 минути да се зачерви кожичката. Обръщате и запържвате от другата страна за още 5 минути.

4

След това, поставяте месото във фурната на 180 С за 20 минути.

5

Изваждате месото, покривате го и го оставяте малко да си почине. През това време обирате мазнината от тигана, изсипвате виното и оставяте за 2-3 минути да се редуцира сосът.

6

Сервирате месото нарязано на тънки парчета, поляти със сос.

Подобни рецепти
Любопитно