Патешки гърди с малинов сос
Патешки гърди с малинов сос
Източник: youtube.com
Тип ястие: основно
Националност: френска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Направете по няколко прореза през кожата на патешките гърди.

2

Загрейте тиган, изпържете месото с кожата надолу, до покафеняване. 

3

Смесете солта, канелата и захарта, поръсете с тази смес гърдите. Обърнете ги и запържете и от другата страна. Обърмете, поръсете и откъм кожата и пържете само за още 1 минута. Извадете и сложете в топло плато. 

4

Смесете виното, ликьора и брашното. Изсипете в тигана и гответе за 3 минути. След това добавете малините и оставете на котлона за няколко минути, колкото да се затоплят малините. 

5

Нарежете патешките гърди и ги сервирайте със соса.

Подобни рецепти
Любопитно