Паста с маточина
Паста с маточина
Източник: Thinkstock / Guliver
време
20 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Сложете пастата в 3 литра вряща подсолена вода и варете 8-10 минути, като разбърквате от време на време. Извадете пастата, измийте я със студена вода и я отцедете.

2

В тенджера заграйте сметаната и добавете лъжица по лъжица крема сиренето, като разбърквате непрекъснато.

3

Сложете лимонивия сок, като бъркате енергично, така че сместа да стане гладка. Залейте пастата със соса.

4

Нарежете измитите и подсушени листа маточина на тънки лентички, като оставите 2-3 листа за украса.

5

Добавете към пастата нарязаната маточина и пармезана, като внимателно разбърквате. Гарнирайте с листата маточина.

6

Рецептата е от книгата "Кулинарна екциклопедия" на ИК "Хермес".

Подобни рецепти
Любопитно