Пасирани зеленчуци на фурна
Пасирани зеленчуци на фурна
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: есен-зима
Кулинар: lubagrancharova
време
50 мин.
порции
продукти
50 гр. масло
1 ч.л. сол
500 гр. картофи
2 бр. моркови
400 гл. целина
200 гр. кашкавал
Начин на приготвяне
лесна
1

Обелете и сварете зеленчуците в подсолена вода.

 

2

Сварените зеленчуци намачкайте, още докато са топли, заедно с маслото.

3

Разредете пюрето с малко вода от сварените зеленчуци.

4

Сипете в тавичка, наредете парченцата кашкавал и запечете във фурната, докато се разтопи кашкавала. Сервирайте топло.

Подобни рецепти
Любопитно