Парфе с тиква
Парфе с тиква
Източник: Iglika Krysteva
Тип ястие: десерт
Кулинар: Iglika Krysteva
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сметаната се разбива заедно със захарта, канелата, разтворимото кафе и портокаловите кори. 

2

Във форма за торта (може да се използва и капакът на кутията от готови блатове) се слага първият блат, който се сиропира със смес от рома и портокаловия сок (2-3 супени лъжици).

3

Върху него се изсипва една чаена чаша от сметаната. Поставя се вторият блат, който също се сиропира. 

4

Върху него се изсипва сметановата смес, към която са добавени тиквеното пюре и желатина (желатинът се смесва с малко вода и се стопява на водна баня, след което се прибавя към сместа). 

5

Готовото парфе се оставя да стегне в хладилник поне за 4 часа.

Подобни рецепти
Любопитно