Парфе с кафе
Парфе с кафе
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Залейте мляното кафе с 250 мл вряла вода, добавете нескафето и го оставете да се запарва 15 минути, после го прецедете.

2

Сложете 100 мл вода да заври със захарта и варете на тих огън, докато сиропът се сгъсти. Разбийте жълтъците, докато станат пухкави, добавете горещия захарен сироп и разбивайте, докато се получи гъст светъл крем.

3

Добавете към него кафето и солта.

4

Разбийте сметаната, докато се сгъсти, после я добавете към яйчения крем. Сипете сладоледената смес в подходящ съд и я замразете за 3-4 часа.

5

Обърнете сладоледа върху студено блюдо за сервиране. Гарнирайте със захаросани плодове, зърна кафе или шоколадови люспи.

6

Сервирайте с целувки.

7

Още много чудесни рецепти се крият ето в тази книга!

Подобни рецепти
Любопитно