Пармиджиана ди Меландзане
Пармиджиана ди Меландзане
Източник: Мартина Николова
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете патладжаните по дължина. Наредете ги в тава и посолете всеки ред с непълна щипка сол. Оставете за 10 минути да престоят, за да се махне горчилката.

2

Изплакнете и подсушете с домакинска хартия.

3

Изпържете патладжаните в сгорещено олио. Количеството трябва да е достатъчно, за да плуват патладжаните. Извадете на хартия и оставете да се отцеди излишната мазнина.

4

Започнете да редите ястието: На дъното на тавата сложете доматен сос, след това ред патладжани, настъргана моцарела, листа пресен босилек. Повторете в тази последователност.

5

По средата между пластовете сложете доматен сос, но не между всеки пласт, само в средата. Не трябва да се прекалява с него.

6

След като наредите всички продукти, залейте с доматен сос. Поръсете с настърган пармезан.

7

Печете за 40 минути на 200 С. Сервирайте поръсено с настърган пармезан.

8

Научете повече за Пармиджиана ди Меландзане

Подобни рецепти
Любопитно