Памук погача
Памук погача
Източник: Татяна Дончева
Тип ястие: тестени
Празник: Коледа
Сезон: зима
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 пак. мая
1 с.л. сол
7 с.л. олио
2 бр. яйца
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Малко топла вода, 1 пакетче мая и около 5 с.л. брашно се смесват да се получи рядка каша. Оставя се да се понадигне на топло. 

2

Докато това става, смесваме прясното мляко, олиото, яйцето и солта. Разбъркваме и към тази смес добавяме шупналата мая, пак разбъркваме, след това започваме да прибавяме постепенно и брашното. 

3

Месим меко тесто, което оставяме за около 30 минути да почине. После разделяме тестото на две равни части и всяка от тях точим поотделно с дебелина около 1 см. 

4

Режем на триъгълници и в широката част на всеки триъгълник поставяме от сиренето и завиваме на кифличка. Кифличките нареждаме в намаслена с олио тава и печем на 220 С без вентилатор. Отнема около 40 минути. 

Подобни рецепти
Любопитно