Памук погача II
Памук погача II
Източник: Павлина Кръстева
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сложете маята с топлото мляко и захарта да шупне. След това добавяйте брашното на етапи (като може да се наложи да добавите още за размесване). Добавете солта и олиото. Започнете да месите, като добавяте вода, колкото да се получи меко тесто.

2

Оставете тестото да втаса на топло.

3

След това разточете в кръгла форма и нарежете триъгълници. Всеки навийте като кроасан.

4

Наредете в намазнена и набрашнена тава. Намажете с разбит жълтък и стопено масло, смесени предварително.

5

Оставете така да втаса повторно.

6

Печете за около 35-40 минути на 200 С.

Подобни рецепти
Любопитно