Охлювчета с шарена сол
Охлювчета с шарена сол
Източник: Теодора Георгиева
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
време
60 мин.
порции
продукти
1 к.ч. олио
1 бр. мая
1 щипка захар
1 щипка сол
1 бр. яйца
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Брашно тип 350, 400, 450 са особено подходящи за месене на тесто. Тип 500 използвам повече в сладките рецепти (блатове за торта, кексове и др.).

2

Замесва се тесто. Пърноначално се замесва маята с малко мляко и брашно, втасва за 15 минути и се прибавят всички останали продукти.

3

Тестото се меси малко, за да не стане твърдо. Втасва до удвояване на обема си, което, като време, зависи от температурата в стаята.

4

След втасването, се оформят топчици с големина на яйце, разстилат се като фитил, в средата на който се поръсва шарената сол, навива се пак и се завърта като охлювче.

5

Пече се 30 минути на 200 С.

Подобни рецепти
Любопитно