Охлювчета с ванилия и лешници
Охлювчета с ванилия и лешници
Източник: Радост Стефанова
Тип ястие: тестени
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

За тестото- в купичка в няколко лъжички прясно мляко се размива маята. Аз използвах суха. Замесва се тестото от маята, яйцата, прясното мляко, олиото - 3 лъжици и три лъжици захар. Меси се меко тесто.

2

Лично аз направих всичко горе - долу на око. Ако искате да направите повечко охлюви, просто сложете повече прясно мляко.

3

След като замесите тестото, го оставете десетина минути да почине. Разточете не по-тънка кора от палеца.

4

Смесете нарязаните лешници с лъжица олио и останалите три лъжици захар. Добавете една ванилийка. Сместа разделете по вече разточеното тесто и навийте на руло.

5

В тавичка, намазана с олио, нарежете рулото на кръгчета и наредете. Оставете още 15-тина минути на топло, след което печете на 200 С до почервеняване, не е хубаво да се пресичат. Аз ги пекох около 20 минути.

6

След като се изпекат, се нареждат в по-дълбок поднос и се сиропират - аз направих захарен сироп от половин кафена чаша захар и три кафени чаши вода и две ванилии.

7

Поливат се, носят на много сироп.

8

ПП - Оригиналната рецепта е със счукани орехи и канела вместо лешници и ванилия :)

Подобни рецепти
Любопитно