Оризови кюфтенца II
Оризови кюфтенца II
Източник: Радост Стефанова
време
50 мин.
порции
продукти
2 с.л. зехтин
2 щипка сол
1 к.ч. ориз
3 фил. хляб
1 бр. яйца
1 бр. моркови
Начин на приготвяне
лесна
1

Оризът се сварява в три чаши подсолена вода. След като се свари, се оставя да изстине.

2

Копърът и магданозът се режат наситно, морковът се настъргва и задушава в зехтина и се прибавят към вече изстиналия ориз и се разбърква. От сместа се правят топчета.

3

Филиите сух хляб се настъргват на ренде да станат на трохи. Готовите топчета се овалват в разбитото яйце, после в хлебните трохи и се пържи до зачервяване в зехтин или се пекат на фурна на 220 С за 15минути.

4

По желание може да се добави сос, който се приготвя по следния начин : 1 чаена лъжичка майонеса, 1 супена лъжица гъсто кисело мляко, стръкче копър нарязано на ситно,сол на вкус и чесън на прах 2-3 щипки.

5

Добър апетит!

Подобни рецепти
Любопитно