Орехова торта
Орехова торта
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: десерт
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

За блата: Разбивате до побеляване 3 яйца и 3 жълтъка със захарта. Прибавяте ванилията и смлените орехи и разбърквате.

2

Белтъците разбивате на гъст сняг и леко разбърквате, докато се поеме от тестото. Изсипете в тортена форма и печете 50-60 минути на 160 С.

3

За крема: Сварете шоколадов крем от готовите. Разтопете шоколада на водна баня и смесете с крема.

4

Покрийте изстиналия блат с крема и оставете на хладно да се стегне шоколадовият крем.

5

Украсете тортата по ваше желание.

Подобни рецепти
Любопитно