Овчарски пай II
Овчарски пай II
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете лука и морковите ситно.

2

Сгрейте олио и запържете каймата с лука и морковите. Поръсете малко брашно и разбъркайте. Налейте бульона, соса уорчестър и пюрето. Оставете под капак да се вари за около 30-тина минути.  

3

Прехвърлете каймата в тава, намазнена предварително. 

4

Сварете картофите, намачкайте ги с преса, като сипете малко мляко, за да се получи кремообразна текстура. Добавете маслото и малко сол и пипер на вкус. Разбъркайте. Сложете картофите върху каймата. Отгоре поръсете с настърган кашкавал или сирене чедър по желание.  

5

Печете на 200 С за 1-20 минути.  

Подобни рецепти
Любопитно