Новогодишни мезета
Новогодишни мезета
Източник: Петя Цанкова
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Рибицата се нарязва на парчета с дебелина най-много два пръста.

2

Слагат се в готварска сол, оваляни отвсякъде, и престояват така 24 часа.

3

Изваждат се и се измиват леко от водата, особено ако са престояли повече от едно денонощие.

4

На всяко парче в единия край се нанизва здрав конец и се връзва.

5

В тенджерка завираме зелева чорба (ако нямате, може и във вряла вода) и в нея се попарват мезетата за около 2-3 минути. Ако искате да станат по-бързо, попарвате 5 минути.

6

Попарените мезета, докато са още влажни, се овалват в сместа от подправки и се окачват на летва.

7

Сушат се на проветриво място! Ако мястото е слънчево, хубаво е да бъдат покрити с хартия.

8

Наздраве!

Подобни рецепти
Любопитно