Новогодишна торта Елха
Новогодишна торта Елха
Източник: Violeta Mateva
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

За тортата ще ви е нужна и 1 фунийка от сладолед за основа на елхата. 

2

Първо се приготвя кремът. В купа с прясното мляко сипваме крем ванилия и с миксер разбиваме. Отделно разбиваме течната сметана с 1 с.л. пудра захар. Добавяме заквасената сметана, разбъркваме и отделяме 1/3 от сместа за украса и за оцветяване в зелен цвят.

3

Останалата смес от сметаните сипваме при крем ванилията и разбъркваме. 

4

В чиния слагаме първия блат. С четка сиропираме с компота от ягоди. Намазваме с част от крема, поставяме втори блат, сиропираме и намазваме с крем, а отгоре поставяме сухи червени боровинки. Накрая полагаме третия сиропиран блат. Цялата торта се измазва с крема.

5

С пош и накрайник за розички украсяваме отгоре, а с 2 с.л. сметана оцветяваме в зелено и оформяме фунийката от сладолед като елхичка със зелени клонки. Поставяме в средата на тортата и посипваме с захарни пръчици и звездички.

6

Разтопяваме малко шоколад с 1 с.л. масло на водна баня и сипваме във фуния от хартия за печене. Рисуваме клонки като сурвачки за здраве. Оставя се в хладилник да стегне, нарязваме и сервираме. 

Подобни рецепти
Любопитно