Невероятно! Пица в тиган
от Симона Иванова | 13 юли 2015
Най-бързата и лесна пица

Тази пица определено може да спечели рекорд за най-бързо приготвяне. Нужни са точно 20 минути от момента, в който ви щуква идеята за пица, до сервирането й.

 

Важната подробност - тази пица се приготвя в тиган. Задължително е да използвате голям масивен тиган с капак.

 

Плюсовете:

- не се налага да правите предварително тесто, което да втасва;

- не се налага да разточвате тънък блат;

- ще предотвратите пръскане на брашно из цялата кухня;

- ще бъдете готови точно за 20 минути.

 

Освен това пицата е страшно вкусна и несъмнено ще ви стане любима. 

 

Нужните продукти за блата:


1/2 ч.ч. самонабухващо брашно

1/2 ч.ч. обикновено брашно

2/3 ч.ч. хладка вода

щипка сол

1 ч.л. суха мая

1 ч.л. мед

 

Направо в тигана, в който ще правите пицата, смесете всички продукти за блата. Вместо самонабухващо брашно може да използвате обикновено брашно и да добавите бакпулвер.

 

Разбъркайте добре всичко и загладете по дъното на тигана. Отгоре наредете любимите си продукти.

 

Например - намажете с доматено пюре, сложете пресни домати, босилек, маслини и кашкавал. 

 

След като сте готови, включете котлона и сложете капака. Печете 5 минути с плътно затворен капак. След това леко го отворете и печете още 10 минути.

 

Това е! Вашата пица е готова. Остава само да я извадите, нарежете и да съберете цялото семейство около масата!

 

Вижте във видеото, колко лесно става!

 

 

 

Рецепти