Не на хаоса в кухнята!
от Kulinar.bg | 10 ноември 2015
С тези няколко прости правила

Имате чувството, че кухнята ви е една малка каша. И колкото и да я чистите просто не можете да постигнете желания резултат. Проблемът не е в самото почистване или във факта, че цапате повечко съдове, докато приготвяте храната.

 

Проблемът се корени в това, че нямате точен план са самото подреждане на нещата в кухнята.

 

Е, ние имаме някои основни съвети, които искаме да споделим с вас. Ако ги спазвате, то усещането за хаоса в кухнята ще изчезне.

 

Прочетете следните няколко чести грешки, които се допускат и добре помислете дали именно те не са причината за вътрешното ви неразположение (което се появява всеки път щом прекрачите прага на кухнята).

 

Не раздигате масата и съответно не миете чиниите след вечеря. Ами как искате да тръгне деня, след като влезете в кухня, в която сякаш в минало торнадо. Сигурни сме, че почти някои домакиня не го прави, но ако сте в онзи малък процент, който допуска често мръсните чинии да си стоят до сутринта (че и след това), то определено трябва да си дадете команда да не ви се случва толкова често.

 

35431

 

Не всичко в кухнята си има своето място. А после се чудим откъде идва чувството за хаос в кухнята...?

 

Имате си едно чекмедже, в което слагате всички онези приставки и малки уредчета. Е, можете да разграфите въпросното шкафче, за да си спестите тези 10 (а в някои случаи и повече) минути, които ви коства намирането на белачката за картофи.

 

35429

 снимки:sxc.hu


Кухнята ви е офис, детска площадка за игра и т.н. Кухнята е само и единствено, за да приготвяме храната си там. Всички останали дейности просто нямат място там. Освободете се от тях.

 

Вместо да се пречкат, децата могат да помогнат в готвенето.

 

Рецепти