Най-сладките и ароматни бананови сладкиши!
от Kulinar.bg | 11 октомври 2014
С които ще превърнете десерта в блаженство

Този уикенд ще печете сладкиши и ви трябва по-интересна идея, която не сте приготвяли отдавна? Ние имаме решение за вашия проблем. Ще ви дадем няколко предложения за сладкиши с много вкусните и високо ценени банани.

 

Знаем, че отдавна не сте ги ползвали в десертите, които приготвяте. И няма как, всички бяхме заети да правим рецепти с череши, ягоди, малини и сливи. От зимата насам съвсем бяхме забвалили за бананите.

 

До днес! Времето застудява и не след дълго бананите ще останат единствените пресни плодове, до които ще имаме достъп. И цитрусите, разбира се. Затова запретнете ръкави, снабдете се с банани и започнете да бъркате сладки смеси, които ще ароматизират приятно целия ви дом.

 

Лесни бананови мъфини

 

Това е много лесна рецепта за малки и сладки кексчета. Приготвя се бързо, а и не се изискват много продукти. Снабдете се допълнително само банани, защото сме сигурни, че всичко останало си го имате удома.

 

Леден бананов шейк

 

Лятото мина, но това не означава, че не можем да си позволим по някой леден шейк. Особено, ако е бананов. Освен това винаги може да си спестим леда и да си приготвим малко по-поносима за есента напитка.

 

Палачинки с изненада

 

Ами това ни е любима рецепта. Класически палачинки, намазани с шоколад и в средата вкусен банан. Засищащо, супер вкусно и много бързо за приготвяне - това са точните думи за тази рецепта. Какво повече можем да искаме?

 

Бананов хляб със заквасена сметана

 

Прекрасно предложение за закуска. Вместо да купувате обикновен хляб, си замесете бананов такъв. Нарежете го и го поднесете в компанията на топка сладолед и свежи плодове. Сигурни сме, че ще е много вкусно, ако си го намажете с домашно приготвено плодово сладко.

 

Лесен бананов пай

 

Осигурете си само кора за пай и банани, защото и тази рецепта е от лесните. Паят става сравнително бързо и е страхотно изкушение, което ще плени цялото семейство.

 

Кекс с банан и шоколад

 

Разнообразете обикновената рецепта за кекс с това вкусно предложение, в което има банани и парченца шоколад.

Рецепти