Мусака с кус-кус
Мусака с кус-кус
Източник: Виолета Василева
Тип ястие: основно
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Кускусът се сварява и отцежда и докато е горещ се добавя маргарин.

2

В мазнината се запържват каймата и ситно нарязания лук. Добавят се нарязаните домати,  магданоза, черният пипер и сол на вкус.

3

Тавичката се намазнява. Разстила се на дъното й слой кус-кус, отгоре - каймата и отново кус-кус. Настъргваме сиренето и заливаме със сместа от яйцата и прясното мляко.

4

Печем в умерено силна фурна. По желание, когато е готова мусаката, настържете кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи. 

Подобни рецепти
Любопитно