Мусака от пържени картофи
Мусака от пържени картофи
Източник: Петя Славчева
Тип ястие: основно
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Предварително изпържваме картофите, които може да са леко изпържени или хрупкави, това е по избор. Готовите картофи се овкусяват с подправки.

2

Каймата се замесва с едното яйце, лука, подправките и галетата и се изпържва до готовност.

3

Може и гъбите да се запържат с каймата или отделно, зависи как го предпочитате - аз запържих гъбите отделно от каймата.

4

В подходяща тавичка (или форма по ваш избор) се слагат половината от изпържените картофи, разпределят се отгоре каймата и гъбите, след което се реди друг ред с изпържените картофи.

5

Тъй като картофите и каймата са готови се прави заливката от киселото мляко, едното яйце и майонезата и се излива най-отгоре, поръсва се с копър и се пече на умерена фурна до готовност на самата заливка, отнема около 10-15 минути.

6

След това се изважда и се настъргва отгоре кашкавал и се връща във фурната леко да се разтопи или да се запече до хубава коричка.

Подобни рецепти
Любопитно