Млечни чашки
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Замесете тестото по следния начин: Сложете маята, захарта, 1с.л. брашно и млякото (леко топло) да се надигне. Добавете към тестото и останалите продукти. Оставете да почине и слагжете в хладилника да се охлади.

2

Опаковайте малки чашки с алуминиево фолио.

3

Разточете тестото с дебелина около 3 мм. От него изрежете ленти с окръжността на чашките, направете дъно, като изрежете с чашка една окръжност. За дръжките направете фитили и преценете сами колко да са дълги, а чинийките направете с обратната страна на две чинийки от кафе. *Внимание! Залепете всички части на чашката с четка и вода, след като са готови, ги печете САМО с фолиото. Изпечете чашките ма 220 С до леко порозовяване.

4

Оставете да изстинат и отлепете внимателно фолиото.

5

С пасатор (вилица или блендер) направете млечния крем, като смесите краве сирене, крема сирене, 2 стръка пресен лук и една скилидка чесън. С крема напълнете чашките с шприц (или найлонова торбичка).

Подобни рецепти
Любопитно