Мариновани пилешки бутчета
Мариновани пилешки бутчета
Източник: Фидера
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: Фидера
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Измиваме бутчетата под течаща вода и отцеждаме в гевгир. Подсушаваме с мека домакинска кърпа. От продуктите правим марината, която разбиваме добре и с нея заливаме бутчетата /пилешки крилца/.

2

Престояват на студено, за не по-малко от 2 часа в хладилник. На всеки 30-40 минути преобръщаме месото, за да поеме по-добре от подправките.

3

Слагаме маринованото пилешко в съд от йенско стъкло, като всеки ред от пилешкото отделяме с парчета нарязан на лентички кашкавал и зърна кимион и изсипваме останалата марината.

4

Фурната пускаме на 200 градуса и печем 45 минути от момента, в който фурната достигне тази температура.

5

Изключваме фурната и оставяме месото на остатъчната температура, без да отваряме капака на съда.

6

Сервираме в средата на масата и всеки сам си сервира, колкото иска.

Подобни рецепти
Любопитно