Локумки II
Локумки II
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
80 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Пресяваме брашното два пъти и при непрекъснато бъркане прибавяме към него смесеното със содата кисело мляко, захар и мазнина. Омесваме тесто.

2

Разточваме кора с дебелина 5 мм. С помощта на чаена чашка изрязваме от кората кръгчета, върху които слагаме парченца локум и по малко орехи. След това сгъваме кръговете така, че да получим полумесеци. Притискаме краищата им и ги нареждаме в намазнена тавичка.

3

Печем ги в умерена фурна, докато порозовеят.

4

Готовите локумки овалваме в размесената с ванилия пудра захар.

Подобни рецепти
Любопитно