Лозови сарми без кайма
Лозови сарми без кайма
Източник: Диляна Петрова
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Лозовите листа се попарват във вряла вода.  

2

За плънката: Лукът и морковите се нарязват на ситно, а картофа се настъргва. Оризът се измива. Всичко се запържва в сгорещено олио, като се бърка непрекъснато. Слагат се подправките и постепенно се долива вода, докато оризът поомекне.

3

Получената плънка се завива в листата и сармите се нареждат в тава.

4

Слага се вода, колкото да покрие сармите, и се пече около 40-50 минути на 180 С.

5

За соса: Яйцата, млякото и брашното се смесват и бъркат, докато стане еднородна смес.

6

Водата от сърмите се изсипва в тенджерка и към нея се добавя получената смес. Слага се на котлона и се бърка, докато се посгъсти.

7

Готовите сарми се поливат със соса.

Подобни рецепти
Любопитно