Лещена чорба по италиански
Лещена чорба по италиански
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: италианска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Почистете и измийте лещата

2

Нарежете наситно лука, счукайте чесъна и ги смесете

3

Запържете ги в сгорещения в тенджерата, в която ще варите супата, зехтин

4

Налейте 1 литър вода, разбъркайте и пуснете 2 кубчета бульон по желание

5

Добавете лещата и варете под капак на тих огън около 20 минути

6

Добавете след това ориза

7

Доматите претрийте през сито и оставете сока да изтече в чорбата

8

Подправете със смлян черен пипер и доварете

9

Преди сваляне от огъня прибавете ситно нарязания магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно