Летни шишчета
Летни шишчета
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
Сезон: лято
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Гриловайте месото, като предварително сте намазали скарата с малко мазнина, за да не залепне. Овкусете със сол и пипер и сложете в съд с капак, за да остане топло.

2

Гриловайте и тиквичките. Като ги нарежете на дълго, използвайки белачка или уред за рязане на жулиени. Сложете ги в купа, овкусете със сол и пипер на вкус, полейте с малко зехтин и поръсете със ситно нарязан копър. Затворете купата с капак и раздрусайте съда, за да се овкусят добре тиквичките.

3

След това нарежете месото на средно големи парчета.

4

Започнете да нареждате шишчетата, редувайки месо и тиквички.

5

*Не гриловайте тиквичките прекалено дълго, нека останат алангле, за да се усеща пресния им вкус и за да се запазят максимално витамините.

Подобни рецепти
Любопитно