Лесен коблер с праскови
Лесен коблер с праскови
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
45 мин.
порции
продукти
100 гр. захар
1/4 бр. лимон
1 щипка сол
1 пак. бакпулвер
50 мл вода
Начин на приготвяне
лесна
1

Загрейте фурната на 220 С. Наредете прасковите, разполовени или нарязани предварително, в тава за печене, поръсете с 60 г захар, сока от лимона и царевичното нишесте. Печете за 10 минути.

2

През това време смесете брашното, останалата захар, солта и бакпулвера. Добавете студено масло. Разбъркайте с пръсти. Добавете врялата вода и миксирайте всичко.

3

Когато прасковите са изпечени, с помощта на лъжица слагайте от тестото върху всяка. Няма да покрие напълно веднага, но при печенето ще се разпростре по-варномерно.

4

Върнете във фурната за още 20-25 минути, или докато стане златисто отгоре.

 

Подобни рецепти
Любопитно