Леопардов хляб (бриош)
Леопардов хляб (бриош)
Източник: Таня Левенова
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

От млякото (като се оставят 2 с.л.), солта, ванилената захар и нишестето се прави крем - дръпва се от огъня и се добавя маслото. Оставя се за 30 мин в друг съд да изстива.

2

След което към него се добавя брашното, захарта и маята, омесва се меко еластично тесто. Веднага се разделя на 2 части.

3

Едната част се оставя настрани. Другата се дели на още 2. В едната се слага 1 с.л. мляко и 5 г какао, омесва се. В другата се слага 1 с.л. мляко и 15 г какао, и то се измесва. Така направени топките тесто се оставят да втасват 90 мин.

4

След това всяка част се дели на 7 парчета. Първо се разточва тъмната топка на лента. След нея по-светлата топка, която се поставя в тъмната. Завиват се заедно на руло и се поставят в бялата разточена лента и се навиват. Получава се една обща маса в цилидрична форма. 

5

Редят се във форма за кекс - разбъркано. Оставят се да втасат отново, да понапълнят формата и се пекат. Аз намазах ролцата с белтък и поръсих със захар.

Подобни рецепти
Любопитно