Лек пастет от дробчета
Лек пастет от дробчета
Източник: Роси Цветанова
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

* Пастетът може да се приготви с пилешки или заешки дробчета. Този от снимката е със заешки дробчета.

2

Дробчетата се слагат да се варят. По време на варенето се отделя пяна, която трябва да се отстранява периодично. След като дробчетата се сварят се пасират със зехтина. 

3

В друга тенджера се слагат обелените и нарязани картофи, моркови, лук и пилешко филе да се варят. След като се сварят, се пасират с част от бульона. 

4

После се смесват заедно и при нужда се пасират още малко. Изстисква се сока от 1 лимон, овкусява се със сол, черен и червен пипер. 

* При нужда се добавя още малко от бульона. 

Подобни рецепти
Любопитно