Кюфтета с праз и кайма
Кюфтета с праз и кайма
Източник: Даниела Борисова
Тип ястие: основно
време
50 мин.
порции
продукти
1 с.л. олио
2 с.л. галета
1 бр. яйца
2 щипка чубрица
1 бр. праз лук
500 гр. кайма
1 бр. моркови
1 к.ч. вода
Начин на приготвяне
лесна
1

Бялата част на един праз се нарязва на ситно и се смесва с каймата и настъргания морков.

2

Сместа се овкусява с чубрицата и универсалната подправка и се оформят кюфтета, които се овалват в галета (или брашно).

3

В тавичка намазнена с олио се подреждат кюфтетата.

4

Налива се 1 кафена чашка (малка) топла вода (водата трябва да е на половината на кюфтетата).

5

Кюфтетата се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

6

Бон Апети :)

Подобни рецепти
Любопитно