Къри пиле (Индия)
Къри пиле (Индия)
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: основно
Националност: индийска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
20 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете лука на парчета, смачкайте и нарежете чесъна, нарежете и лютата чушка.

2

На друга дъска нарежете пилешките гърди на малки парчета.

3

Запържете лука в 3 лъжици олио за около 1 минута, добавете лука и продължете пърженето за 5-6 минути. Добавете чесъна и лютата чушка.

4

Продължете готвенето още няколко минути, докато всичко добие приятен златистокафяв цвят. Kато не спирате да разбърквате.

5

Добавете подправките, разбъркайте, сложете и доматената паста и разбъркайте отново. Долейте и две лъжици високомаслена сметаната.

6

Проверете пилето, ако се съмнявате дали е готово, вземете едно парче пиле, разрежете го на две и ако се разделя лесно и няма никакво розови следи, значи е напълно готово.

7

Сервирайте върху ориз басмати или плоски питки.

Подобни рецепти
Любопитно