Крокети от картофи II
Крокети от картофи II
Източник: Thinkstock/Guliver
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Картофите се сваряват и се обелват, докато са горещи.

2

Прекарват се през преса или се стриват през сито.

3

Приготвя се сос бешамел: В маслото се запържва брашното, като пожълтее, се добавя прясното мляко и се бърка на слаб огън, докато се сгъсти и стане почти на паста.

4

Бешамелът се подправя със сол на вкус и индийско орехче.

5

Смесват се претритите картофи, бешамеловата паста и едно яйце.

6

Оформят се крокети, които се овалват в брашно, разбито яйце, галета и се пържат в загрято олио.

7

Изпържените крокети се слагат да се отцедят от излишната мазнина върху няколко слоя кухненска хартия.

8

Крокетите се поднасят върху листа зелена салата с малка купичка млечен сос.

9

Млечният сос се приготвя, като към киселото мляко се прибавят нарязани наситно кисели краставички, чесън, щипка сол, бял пипер и 1 с.л. олио или зехтин.

Подобни рецепти
Любопитно