Крем карамел в ябълка
Крем карамел в ябълка
Източник: Виолета Василева
време
50 мин.
порции
продукти
12 бр. ябълки
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
1 пак. ванилия
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте ябълките и от горната страна, където е дръжката им изрежете капаче.

2

Внимателно издълбайте ябълката (с лъжица) като трябва да се оставят около 5-7 мм дебелина на стените и дъното и се внимава да не се пробие плода.

3

Подредете ябълките в тавичка застлана с хартия за печене.

4

Добавете яйцата едно по едно в купа, прибавете захарта и се разбийте до получаване на хомогенна смес.

5

Прибавяме млякото и ванилията и отново разбъркваме сместа с телена бъркалка.

6

Ябълките се пълнят с яйчената смес до ръба. Внимателно ги пренесете във фурната, предварително загрята на 175 С. 

7

Печете за около 50-55 минути, до златист и стегнат крем. Поднесете охладен.

Подобни рецепти
Любопитно