Крем карамел в тиква
Крем карамел в тиква
Източник: Wikimedia Commons
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Трябва ви кръгла, не много голяма тиква. Срежете капачето й и почистете от семките. 

2

Набрашнете тиквата (както тавичка). После я обърнете, за да падне излишното брашно. 

3

Карамелизирайте 3 с.л. захар. Изсипете карамела в тиквата. 

4

Разбийте яйцата с останалата захар. Добавете млякото и ванилиите. Изсипете сместа в тиквата. Сложете й капачето. 

5

Сложете тиквата в тенджера или много дълбока тава. Сипете вода, която да стига почти до отвора на тиквата, но все пак да не влиза вътре. 

6

Пъхнете във фурната на 170 С и печете 2 часа. Внимавайте водата да не завира (както при обикновен крем карамел, който печем на водна баня).

7

Когато тиквата е готова, извадете я от тенджерата. Изчакайте да се охлади напълно и чак тогава разрежете. 

Подобни рецепти
Любопитно