Крем "Дипломат"
Крем "Дипломат"
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Смесете пудинга с 50 грама захар и солта и го пригответе според указанията с млякото. Изстудете го в хладилник, като го разбърквате от време от време.

2

Нарежете на ситно портокаловите кори, после го варете в 4 супени лъжици вода заедно със стафидите и останалата захар, докато водата се изпари. Оставете ги да изстинат и ги сложете в хладилника.

3

Разбийте сметаната с ванилията и я добавете към студения крем. Напръскайте бишкотите с рома. Разпределете бишкотите, стафидите и крема в купички или в стъклен съд. Поръсете ги с настъргания шоколад.

4

Рецептата е от кулинарната енциклопедия на ИК Хермес.

Подобни рецепти
Любопитно