Кошнички, пълнени с пилешка яхния
Кошнички, пълнени с пилешка яхния
Източник: Youtube
Тип ястие: тестени, основно
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Разтопете маслото и в него до омекване запържете лука, морковите и целината, нарязани на ситно. Овкусете със сол и пипер. 

2

Когато омекнат, добавете картофите - обелени и нарязани на кубчета, чесъна на прах, мащерката и магданоза. Залейте с бульона и оставете да заври. 

3

После прибавете наситненото пиле (за предпочитане - предварително опечено). Оставете да се готви, докато картофите омекнат. 

4

После в купичка с брашно сложете малко от течността на яхнията и разбъркайте с телена бъркалка до хомогенна смес. С това сгъстете яхнията. Свалете от котлона. 

5

За да направите кошничките - нарежете бутер тестото на големи кръгове. За всяка кошничка са ви нужни по два големи кръга. Единият пунктирайте с по-малък кръг, а другия - намажете с разбито яйце. После сложете пунктирания върху намазания. 

6

Така получените двойни кръгове печете в загрята на 200 С фурна около 20 минути. Капачето на кошничките само ще се надигне повече от останалата част. С помощта на нож го отделете и сипете от яхнията вътре. Отново сложете капачето и сервирайте. 

7

Подобни рецепти
Любопитно