Колко трябва да ходим, за да стопим поетите калории
от Kulinar.bg | 26 юни 2015
От десерта, придружил кафето

Искате ли да знаете колко точно метра или километра трябва да изминем, за да изразходим калориите от едно парче сладкиш?

 

Добре, това вече е много полезна информация, която нямаме търпение да споделим с вас, публикувана от kanal3.bg.

 

Представете си само – всеки ден към кафето ние си добавяме нещо сладичко... ами ако не пием кафе само един път на ден?! Работата все да става сериозна.

 

И ако си мислите, че трябва да се прибирате по околовръстното пеша до дома, то това никак не е далеч от истината. Нека сега видим и проучването. 

 

Ако хапнем едно яйце или един сандвич с минимално количество пълнеж, то трябва да изминем 1.2-1.1 км, за да компенсираме калорийния прием. Дотук не е толкова трудно, нали?

 

Любимото мъфинче или два шоколадови бонбона, които са сложени точно до касата в магазинчето, от което си купуваме сутрешното кафе (добра стратегия, но не и за фигурата ни), ни коства около 2 км ходене пеша.

 

Една ябълка – 890 метра.

 

Варена царевица, при мириса на която почти никой не може да устои, "струва" 2.38 км.

 

И нека си дойдем на думата – шоколадовите десерти с карамел, шоколад, фъстъци... и всякакви други вкусотии - "искат" по около 3.3-3.5 км ходене пеша, за да се приберем с чиста съвест.

 

24763

 кадър: youtube.com

 

Т.нар. "фъстъковки" или "сусамки" - забележете, те са направени от полезния сусам, например, но това не означава, че са най-добрият избор, който можем да направим. Трябва да изминем 4.4 км пеша, за да изразходим калориите, поети с десертчето.

 

1-2 парчета от любимия готов кекс – цели 6.9 км.

 

Едно пакетче крекери, от онези, имащи претенцията да са печени и едва ли не "здравословни", ни костват 4.2 км.

 

И накрая, нека не останем грешно разбрани, това не означава, че не можем да си позволим, просто трябва да сме наясно, че трябва да компенсираме сладкото удоволствие с достатъчно ходене пеша.

 

 

 

Рецепти