Киш със зеленчуци
Киш със зеленчуци
Източник: Даниела Борисова
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Разбърква се смес от ½ мая, 1с.л.сол, 3с.л.олио, 1.с.л.захар във хладка вода и се оставя да шупне маята за 5 мни., покрита.

2

С тази смес се замесва тестото. Оставя се да втаса за 45-60 мин.

3

След като тестото е втасало се разстила в предварително намазана с олио тава и запичате за 15 мин. в предварително загрята фурна на 200C.

4

През това време нарязвате лука на ситно, моркова и тиквичката (на кубчета) и запържвате за 5 мин.

5

След като сте запържили зеленчуците сваляте от огъня и добавяте доматите, нарязани на кубчета сиренето, малко универсална подправка и кашкавала.

6

Разбърквате всичко.

7

Вадите тавата от фурната и намазвате изпеченото тесто с лютеница или айвар.

8

След това застилате с зеленчуците, сиренето и кашкавала отгоре.

9

Връщате обратно във фурната тавата и запичате за 10-15 мин на 200C или до готовност.

10

Бон Апети!

11

Това беше моята импровизация на киш със зеленчуци. Надявам се да Ви хареса!

Подобни рецепти
Любопитно