Кекс с ябълки и тиква
Кекс с ябълки и тиква
Източник: Диана Петрова Златкова
Тип ястие: десерт
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Разбивате олиото, яйцата и една чаена чаша захар.

2

Пресявате брашното, ванилията, бакплувера и содата и добавяте към яйчната смес, като бъркате непрекъснато.

3

Настърганите на ренде ябълки и тиква, нарязаните орехи и стафидите добавяте към сместа.

4

Изсипвате готовата кексова смес във форма за кекс, която се намазва предварително с мазнина, и печете в загрята на 180 градуса фурна.

5

Изважда се кексът от формата и се оставя да изстине напълно.

6

Глазура: Една чаена чаша захар се изсипва в дълбока тенджерка да се разтопи, сваля се от котлона и към нея се прибявят разтопеното масло и леко загрятото прясно мляко. Оставяте карамелената глазура да изстине, за да се сгъсти.

7

След това глазурата се изсипва върху кекса!

Подобни рецепти
Любопитно