Картофен гратен
Картофен гратен
Източник: Youtube
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Запържете лука и чесъна в загрята мазнина, добавете подправките, виното, бульона. Оставете да заври и да се изпари алкохола. След това пасирайте соса, след като изстине леко.  

2

Застелете кръгла тава за пай или форма за торта с хартия за печене.  

3

Нарежете картофите на кръгчета и ги наредете като цвете, застъпвайки ги леко (оставете си картофи за най-отгоре). Намажете със стопено масло. Налейте соса и отгоре сложете настъргания пармезан. На финала наредете и останалите картофи.  

4

Печете на 180 С за около 60-70 минути, или до желаната готовност на картофите. Докато са още топло картофите, намажете с още малко масло.

Подобни рецепти
Любопитно