Карамелен сос
Карамелен сос
Източник: Youtube
време
15 мин.
порции
продукти
1 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. вода
2 с.л. масло
Начин на приготвяне
лесна
1

* От това количество става около 1 ч.ч. карамелен сос, който може да съхранявате в стъклено шише в хладилник. 

2

Сложете захарта и водата в тенджера на средна температура. Когато захарта се разтопи, увеличете температурата. 

3

Изчакайте, докато стане светло кафяв. Наблюдавайте го, за да не изкипи. След това добавете маслото, разбъркайте и свалете от котлона. 

4

Добавете сметаната и разбъркайте. Прибавете и ванилията. 

5

Можете да го прелеете в стъклено шише или да го използвате веднага. Ако ви притеснява, че сосът е твърде рядък, имайте предвид, че ще се сгъсти допълнително, след като изстине. 

Подобни рецепти
Любопитно