Какво да правим с останало вино
от Kulinar.bg | 13 февруари 2017
Защото на следващия ден не е толкова вкусно

Когато си отваряме бутилка вино без да има повод, в повечето случаи си сипваме по една чаша и останалото остава.

 

Да, можем да си го допием на следващата вечер, но сякаш не ни е толкова вкусно, колкото вчера...

 

Е, ние имаме няколко идеи за това какво може да се направи с отворена бутилка вино. Така ще го оползотворим напълно и няма да има нищо, отишло на боклука.

 

Направили сте паста за вечеря? Направете няколко "щрихи" от виното, сложете пресни билки и пармезан, разбъркайте и сте готови със соса.

 

Ако сте сготвили риба или червено месо, направете сос и за тях. Смесете малко вино с няколко зърна грозде. Сервирайте месото с няколко лъжици от соса.

 

38142

sxc.hu


 

Не сте измислили гарнитурата? Обикновено това са зеленчуци. В такъв случай направете задушени зеленчуци с вино и зехтин. Гответе няколко минути, колкото изпаренията от виното да поемат в зеленчуците. Така ароматът им става невероятен.

 

Така и така сме заговорили за остатък от храна или напитка, нека си припомним какво можем да направим с останал сварен ориз.

 

А случавало ли ви се е да направите повечко боб и да не ви се хапва за 4-ти път? Ами тогава вижте как се преобразява боба от вчера.

 

л.грънчарова

 

 

 

Рецепти