Сармите са нещо, без което празничната трапеза просто не е пълна.
По традиция се правят и на Бъдни вечер, и на Коледа, и на Нова година.
Като, разбира се, сармичките за Бъдни вечер трябва да са постни.
Постни или месни, лозови или зелеви, обичаме ги всякакви. Някак по-традиционно е около Коледа да се правят зелеви сармички.
Киселото зеле тъкмо е станало и е точно за сарми.
Тези, които повечко обичат лозовите сарми, най-вероятно са се запасили с лозови листа в буркани от лятото (или от магазина) и също могат да си приготвят такива сармички, но нека ги оставим тях за лятото, а сега да насочим вниманието си към сочните зелеви сарми.
Много често сме чували фразата "Няма значение вида, важен е вкусът". А и самите ние сме я използвали неведнъж.
Само че ние ви предлагаме повече никога да не се налага да я чувате особено що се отнася до сармите.
Коледа наближава и точно сега е времето да се начуим как се правят перфектните зелеви сарми!
Първо трябва да сте сигурни, че зелето ви е хубаво - не е много солено, не е много твърдо или много меко. Ако е солено, можете да го накиснете във вода за известно време.
Второ плънката ви трябва да е абсолютно перфектна. Ако говорим за сармите на Бъдни вечер, препоръчваме ви да опитате тези Постни сарми. Плънката е традиционна и абсолютно безпогрешна.
Л.Грънчарова
Хвърлете един поглед и на тези Постни сарми с праз и маслини. Маслините не са нещо, което традиционно слагаме в сарми, но пък защо да не пробваме нещо ново?
Ето още една страхотна идея за плънка, която може да се напълни и в сарми, и в чушки.
А за любителите на местните деликатеси и по-точно за Коледната вечер предлагаме тези чудни Зелеви сарми. Ако нямате ваша изпитана и любима рецепта за сарми, то задължително изпробвайте тази.
И дойде и дългоочакваният момент, в който да ви покажем как точно да навиете (или да сгънете) сармите, така че да станат абсолютно перфектни и еднакви.