Кавърма, гарнирана с яйце
Кавърма, гарнирана с яйце
Източник: lubka grancharova
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: lubka grancharova
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В горещото олио запържваме нарязаното на малки парченца месо, щом се зачерви, прибавяме нарязания праз. 

2

Наливаме 1 кафена чашка вода и оставяме да къкри на тих огън, докато омекнат месото и праза. Ако е необходимо се долива още малко вода. 

3

Добавяме и нарязаните гъби и домати. Оставяме още известно време да ври ястието, докато се сгъсти соса. 

4

Поднася се с изпържено яйце, поръсено с магданоз. Яйцата може да се счупят и в ястието, леко да се разбъркат, за да останат на едри парчета.

Подобни рецепти
Любопитно