Ирландска закуска
Ирландска закуска
Източник: Photl
Тип ястие: основно
Националност: ирландска кухня
време
30 мин.
порции
продукти
300 гр. бекон
2 с.л. масло
4 бр. яйца
2 бр. домати
1 ч.ч. гъби
4 фил. хляб
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете бекона на лентички и го запържете на средна температура в голям тиган. Трябва да покафенее приятно и от двете страни, затова го обръщайте.

2

Когато е готов, го махнете от тигана, но не хвърляйте мазнината.

3

В същия тиган и мазнина разтопете маслото. Счукайте яйцата, като внимавате да не нараните жълтъците.

4

Сложете измитите и нарязани домати, гъби и филийки хляб. Пържете внимателно, като разбърквате гъбите и доматите от време на време.

5

Макар и в един тиган, продуктите не трябва да се докосват. Затова е важно той да е голям и с добро покритие.

6

Филийките трябва да се обърнат, да се запекат и от двете страни.

7

Когато белтъците се втвърдят достатъчно, закусната е готова. Разделете я на две и сервирайте в предварително затоплени широки чинии.

8

Да ви е сладко! :)

9

Пояснение: Към рецептата може да се добавят наденички и бобена салата, но аз я намирам достатъчно хранителна и без тях.

Подобни рецепти
Любопитно