Зимна рибена супа
Зимна рибена супа
Източник: Светла Иванова
Тип ястие: супа
Празник: Никулден
време
40 мин.
порции
продукти
1 ч.л. сол
1 с.л. зехтин
1 бр. яйца
1 ч.л. дивисил
2 бр. картофи
2 бр. праз лук
500 гр. риба
Начин на приготвяне
лесна
1

Предварително сваряваме рибата със сол и дивисил. Прецеждаме бульона и накъсваме сварената риба на парчета.

2

В зехтин задушаваме нарязан на ситно праз, добавяме рибения бульон, картофите, нарязани на ситни кубчета.

3

Варим до омекване на картофите и добавяме рибата.

4

Застройваме супата, като разбиваме в купичка яйцето с киселото мляко, оцета, за да не се пресече. Взимаме от супата малко количество, бавно наливаме при застройката и разбъркваме, за да се уеднаквят температурите.

5

Изливаме застройката обратно и оставяме супата 2-3 минути да покъкри на тих огън.

6

По желание при сервиране се добавя лимонов сок.

Подобни рецепти
Любопитно